Home Contact Sitemap familieboom
Hoofdpersonen:
Meer informatie


Aaldina Zwaantina Doff

   

Pa en Moe Ploeg-Doff  (1939)
 

Doff - Aaldina Zwaantina (1874 - 1954)

Zij werd geboren op 24 maart 1874 te Windemeer (gemeente Hoogezand), als dochter van ....

Haar ouders waren Rijnschippers. Aaldina's moeder was een lief mens. Als kind voer zij mee met haar ouders, maar al vroeg kwam ze aan de wal om geld te verdienen ("in betrekking gaan").

Aaldina trouwde op 19 december 1901 met Jacob Ploeg. Ze begonnen een bakkerszaak in IJsselstein. Zij kregen 8 kinderen. Zie informatie. Volgens Ali Dulfer-Ploeg woonden de ouders Doff bij hen in. Moeder Doff handwerkte veel. De onderlinge verstandhouding was prima. Het huis aan de Paardenlaan (?) was groot en men had daardoor weinig last van elkaar. Het spookte wel. De deur van de zolder kraakte en je hoorde voetstappen. Aan de overkant van het huis is (nu) een meubelzaak en een dokterswoning met ijzeren hek. 

Toen de bakkerszaak door een boycot van hervormde klanten in financi´┐Żle problemen kwam verhuisde het gezin naar Amsterdam, waar haar man Jacob met steun van zijn neven Homoet opnieuw een bakkerij begon aan het Mariotteplein.

Nadat ze de zaak over gedaan hadden verhuisden ze naar een benedenwoning (Rivierenlaan 26 hs) langs de Amstel. Hun jongste dochter Koos, haar man Wim Smit en hun zoon Marnix woonden twee etages hoger. 

Aaldina overleed op 25 december 1954 te Amsterdam (zie overlijdensbericht).

Noot: De benedenwoning Rivierenlaan 26 hs (later Kennedylaan 26 hs) werd na de dood van Aaldina Doff en haar man Jacob Ploeg bewoond door hun dochter Lien (1910-1985). Gerard Dulfer woonde als student bij haar in (1957-1965?).

Voor informatie over de ouders en broers en zusters van Aaldina, zie ......