Home Contact Sitemap familieboom
Hoofdpersonen:
Meer informatie

Voordracht in Muiden (1985)

 

Luijendijk - Lucia Maria (1940 - 2002)

Loopbaan:

Vrijwilliger (1971-1985)

Tijdens de periode 1971-1976 was ze op verzoek van  het Algemeen Diakonaal Bureau van de Gereformeerde Kerken (Ds Eri van Dijk) ADB-vertegenwoordiger in het Bestuur van de Stichting Diakonia Umum in Yogyakarta. Deze stichting zette zich vooral in voor de politieke gevangenen, die na de 'coup' (1968) in grote aantallen in 'concentratiekampen' gevangen zaten. De stichting hielp deze politieke gevangenen en hun familie, financieel en in natura. Drijvende kracht achter de stichting was de legerpredikant dr .... In deze functie bezocht Lucie meerdere gevangenkampen, o.a. in Ambarawa. Het feit dat zij arts was gaf haar daarbij extra status.

Na terugkeer in Nederland was zij als vrijwilliger in vele functies werkzaam op het gebied van zending, werelddiakonaat en ontwikkelingssamenwerking. Ze was lid van de zendingscommissie in Muiden, waar ze o.a. de samenwerking met de Hervormden bevorderde. Samen met DickyVerkuyl werd ze lid van de Provinciale Zendingscommissie. In die functie adviseerden en assisteerden ze ZWO-commissies (Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking) over de opzet en aanpak van hun programma en activiteiten. Ook hield ze voordrachten.

Op basis van haar capaciteiten, ervaring en betrokkenheid solliciteerde zij in 1985 naar de functie Azi´┐Ż secretaris Zending en Werelddiakonaat. Ze werd benoemd, o.a. omdat zij een van de weinige gekwalificeerde vrouwen was die op deze functie solliciteerde.

Na haar vervroegd pensioen in 2000 was zij ondermeer bestuurslid van de Stichting Groot Haspels, betrokken bij een schrijfgroep van Amnesty International, en lid van de ZWO-commissie van de gereformeerde Fonteinkerk in Amersfoort.  

Voor meer details over haar vrijwilligerswerk, zie luijendijk_lucie_maatschappelijk