Home Contact Sitemap familieboom
Hoofdpersonen:
Meer informatie


Rumah Sakit Bethesda 1973

Lucie met Bas (1973)

Advertentie Trouw (1973)

 

Bastiaan Anton Jelle Dulfer (1973)

Jongste jaren

Bastiaan werd geboren op 15 april 1973 ('Hari Sekaten') te Yogyakarta, Indonesia. 

'Sekaten' is een traditionele Javaanse en islamitische feestdag gericht op de herdenking van de geboortedag van de profeet (Mohammed). Volgens Javanen is het een goed teken als je op deze dag geboren wordt.

De arts/gynaecoloog Dr Joke Bouma (later Mw Joosse-Bouma) gaf het onderstaande geboortebewijs (surat kelahiran) af. Bastiaan was bij zijn geboorte een forse knaap: gewicht 8,25 pond (4125 gram) , lengte 56 cm .

Geboortebewijs

In het dagblad Trouw werd een advertentie geplaatst. Grootvader Henk Dulfer zorgde daarvoor.

In het kerkblad Warta Gereja van de Gereja Kristen Indonesia (GKI) in Yogyakarta werd het volgende geboortebericht opgenomen. 

tekst in Warte Gereja (zie boven)

Hij werd  gedoopt  op ..... 1973 in het kerkgebouw van de GKI aan Ngupasan.

 

De eerste maanden schreeuwde hij de hele buurt bij elkaar. Vermoedelijk omdat hij veel last had van 'prickly heat'; zijn hele lichaam bedekt was met rode pukkels.

Van jongs af aan leerde hij omgaan met dieren: katten, honden, kippen, eenden, etc. Poezen bleven een speciaal plekje in zijn leven houden.

Spelen met de poes (Yogya, 1974)

Bas ontwikkelde zich voorspoedig. Qua lengte en lichaamsgewicht scoorde hij altijd in de kopgroep. Op 1 juni 1977 noteerde het consultatiebureau in Nederland een gewicht van 20 kg en een lengte van 108 cm.