Home Contact Sitemap familieboom
Hoofdpersonen:
Meer informatie

  Ton Caspers

 

rouwadvertentie 1972 

 

 Caspers - Nico Anton 1935-1972

Ton Caspers werd geboren op 1 juni 1935 in Arnhem.

Na zijn middelbare schooltijd volgde hij een HTS-opleiding, waarna hij een baan kreeg bij Philips in Eindhoven. Gezien zijn belangstelling voor de natuurkunde besloot hij een studie natuurkunde te gaan volgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Dr Henk Verheul (later benoemd tot hoogleraar) gaf hem na zijn kandidaatsexamen de taak om - samen met de technicus Johan Keijzer - de nieuw aangeschafte isotopenseparator gereed te maken voor bedrijf ter ondersteuning van onderzoeksactiviteiten. Toen Gerard Dulfer na zijn doctoraalexamen werd aangetrokken voor het uitvoeren van een promotieonderzoek aan kortlevende radio-nucliden m.b.v. de isotopenseparator kreeg hij daarmee tevens de leiding over de bedrijfsvoering van deze isotopenseparator. Hij werd daarmee leidinggevende van Ton en Johan.

De samenwerking met Ton verliep uitstekend, ook omdat zij elkaar goed aanvulden. Gerard nam de wetenschappelijke kant voor zijn rekening, Ton de natuurkundig-technische kant voor zijn rekening. Johan leverde de technische ondersteuning.

Ook in de persoonlijke sfeer waren er goede contacten; ook tussen Lucie en Ton's vrouw, Stina Caspers-Dekker.  Ton maakte toen Lucie in verwachting was een commode, waarvan Diederik, en later Bastiaan, (ongeweten) gebruik maakten.

Gerard hielp Ton tijdens zijn afstudeerfase over enkele hobbels heen. Ook toen Ton - na zijn doctoraalexamen - besloot een baan bij Philips in Eindhoven aan te nemen bleef het contact tussen de gezinnen.

In 1971 bleek Ton aan een ernstige vorm van leukemie te lijden. Voor hun vertrek naar Indonesi´┐Ż bezochten Lucie en Gerard hem nog in het ziekenhuis in Eindhoven. Ton overleed op 14 maart 1972.

Hij was een eerlijk, moedig en hulpvaardig mens. Om de herinnering aan hem op bijzondere wijze levend te houden vernoemden Gerard en Lucie hem bij de geboorte van hun zoon Bastiaan in 1973.

In bijlagen worden enkele brieffragmenten gegeven, alsmede de rouwkaart en toespraak van Ds J. Bosman en vader Caspers uitgesproken tijdens de begrafenis in Eindhoven.